Menta e cunoscuta prin calitatile sale deosebite, utile in profilaxia si terapia naturista a bolilor digestive, respiratorii si circulatorii
Cercetatorii italieni au descoperit ca, in urma fierberii frunzelor de menta, se elibereaza peste 12 compusi chimici instabili volatili, care inhiba centrii agresivitatii. Acest efect s-a dovedit mult mai puternic in anotimpul rece, cand mucoasele duodenala si nazala permit o absorbtie mai rapida a compusilor respectivi.
Actiunea mentolilor
Dupa ce ajung rapid in sange, prin mucoasa nazala si bucala, mentolii intra in lichidul cefalorahidian care hraneste creierul. O mare parte din moleculele eterice ajung in zonele unde se prelucreaza impulsurile nervoase instinctive si determina blocarea partiala si foarte selectiva a celulelor responsabile de reactii agresive. Tensiunea psihica nu dispare, insa este redirectionata, in special catre supapa descarcarii sexuale. Altfel spus, eterii mentolati transforma tensiunea agresiva pur instinctiva in dorinta sexuala. In acest fel s-a explicat, in proportie de peste 90%, efectul afrodisiac al ceaiului de menta, care era pus pe seama influentei asupra sistemului circulator si respirator.
Minimum 12 zile
Desi efectul mentolilor asupra centrilor agresivitatii este direct si imediat, pentru a obtine o eficienta maxima este nevoie de o cura de minimum 12 zile. Felul in care trebuie urmata aceasta cura depinde in mare parte de varsta, de sex si de tipologia emotionala.
Copii intre 6 si 12 ani
Dimineata: nu trebuie sa se bea ceai de menta si niciun fel de lichid foarte fierbinte. Incearca sa-l convingi pe copil sa inhaleze timp de 20-30 secunde aburii fierbinti de ceai de menta. Ai grija ca dupa aceea sa nu iasa imediat in aer rece si nici sa nu aiba contacte cu alti aerosoli, cum ar fi cei de cafea sau de la alte ceaiuri
Pranz: inainte de masa, sa beau 100 ml ceai de menta rece (putin sub temperatura camerei)
Seara: imediat dupa cina se beau 150 ml de ceai de menta fierbinte, urmat de cel putin 20 de minute de pauza alimentara.
Adolescenti
Fete: 100 ml ceai de menta rece dupa micul dejun si 70 ml ceai de menta rece dupa masa de pranz
Baieti: dimineata, 100 ml ceai de menta rece, inainte si dupa micul dejun. La pranz se recomanda 70-80 ml ceai de menta mai concentrat, la 10-12 minute dupa masa.
Pentru a-i convinge pe adolescenti de necesitatea acestui medicament, explica-le, in "parantezei aparent neimportante, ca scade agresivitatea in gestica si mimica, deci ii face mai placuti pentru sexul opus. Nu este doar un truc, ci si un adevar incontestabil.
Femei 22-35 de ani
Dimineata: bea 150 ml ceai de menta concentrat (cu o culoare verde inchis), fierbinte, foarte putin indulcit, la 10-12 minute dupa micul dejun. Inhaleaza aburii fierbinti, pastrand cana cu ceai cat mai aproape de tine
Pranz: inainte si dupa masa bea 100 ml ceai de menta concentrat si, daca se poate, neindulcit
Seara: cu o jumatate de ora inainte de culcare, dar dupa 20 de minute de la cina, bea 150 ml ceai de menta rece, neindulcit.
Barbati 22-35 de ani
Dimineata si la pranz: se beau cate 150 ml ceai de menta, foarte fierbinte, la 5-10 minute dupa masa
Seara: 50 ml ceai rece de menta cu 20 de minute inainte de culcare.
Foarte important! Excesul consumului de bauturi alcoolizate cu doua ore inainte de culcare poate anula efectul ceaiului de menta sau chiar poate creste agresivitatea.
Femei 36-45 de ani
Dimineata: bea 100 ml ceai de menta fierbinte, la limita suportabilului, in timpul mesei de dimineata
Pranz: bea 50 ml ceai de menta dintr-o singura inghititura, cu 1-2 minute inainte de masa. La 15 minute dupa masa se recomanda 50 ml ceai de menta fierbinte, bine acrit cu suc de citrice, mai putin grapefruit
Seara: cu 30 de minute inainte de culcare bea un ceai combinat de menta cu tei (reduce atat tensiunea agresiva, cat si pe cea sexuala, impiedica aparitia cosmarurilor).
Barbati 36-45 de ani
Dimineata: 150 ml ceai de menta caldut in timpul micului dejun. Inhalarea aburilor fierbinti imediat dupa masa de dimineata poate avea un efect foarte intens in special in zilele foarte reci
Pranz si cina: se beau cate 100 ml ceai de menta combinat cu ceai de tei. Atentie, consumul a peste 100 ml tarie de peste 30° imediat dupa ceaiul de menta ii poate anula efectul antiagresiv, iar peste 200 ml de tarie, in primele 10 minute dupa consumul de ceai de menta si tei, poate creste semnificativ tensiunea agresiva.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu